Psykofarmaka åt folket.

Idag var det invigning. Den däringa Jimmy Jansson sjöng ett par bitar. Så gjorde också Da Buzz Annika och StarBoys. Men de flesta var nog där för invigningen av Ikea. Som efter mycket om och men nu etablerat sig i Karlstad. Det har varit på tal i över 20 år.

Själva butiken öppnade 10.00. Nån som hette Bertil var först i kön. Bertil ett, en enkel etta.
Han hör hemma i Dalsland. Karlstad ligger i Värmland. Han har åkt en bit. Men så kan man göra nu för tiden. Med så kallade transportmedel. Sådana saluförs inte på Ikea. Här finns det mesta i mjukt material som man kan tänkas behöva. Dock inga kläder. Men tvångsttröjor borde finnas till utlåning. Som amerikanerna säger "In Ikea you can go nuts" (de skulle kunna säga så i alla fall).

Nu verkar det som att tre damer knäckte Berra och kom först in i butiken.
Illa Bertil, illa.

Själv dök jag in i butiken 10.10. Roffade åt mig ett påslakan med tillhörande örngott och ett par ramar till mina djurfoton. De ser ut såhär: (förklarar i kroppsspråk, svårt att få på pränt).
Slog även till på erbjudandet mandeltårta och kaffe - 10 spänn.

Men ärligt talat. Så jädra unikt är inte ett Ikeaöppnande. Men visst, lite psykofarmaka är det allt.

Radiohumor.

I gårdagens inlägg om P1 så glömde jag kanske det bästa programmet av dem alla, Ring P1. Ett program som ofta är roligare än den humor som sänds i grannkanalen P3. Allra bäst är det när Täppas leder sändningen. Han kan käfta emot med sådan ironi att de som ringer inte hänger med. Vilket gör att det blir provocerande.

Lyssna, lär och njut.
Radio när det är som bäst.

Ofattbart.

Känslan när man lägger sig i sängen, sätter sig i soffan eller bara står lutat mot dörrkarmen, samtidigt som P1 rullar och går i radion är fantastisk. Visst, det händer att saker går mig helt förbi, men somligt stannar till och blir kvar.
 
Nu i sommar har såklart Sommar i P1 varit en höjdpunkt så gott som dagligen. När jag gjorde en lista på vilka jag ville höra, ja då var det mest kända namn. Men i efterhand är det de mer okända som fått mig på gott humör. Visst, Howlin' Pelle och ett par till stora kända har också fått mungiporna uppåt. I detta nu är det Lena Endres stämma som ljuder ut. En behaglig och trivsam röst. Med denna pratar undantaget så kommer här en topp fem, inbördes ordning finnes ej, på dem jag gillade mest.

1. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson (4 juli)
2. Erland Josephson (22 juli)
3. Martin Kellerman (24 juli)
4. Renata Chlumska (7 augusti)
5. Christer Fuglesang (12 augusti)

Howlin' Pelle har jag redan nämnt. Men jag vill också passa på att nämna Gustaf Skarsgård, eller Gustaf Stellanskarsgårdsson som han ville bli kallad.

När jag jobbat i sommar har jag suttit och lyssnat på P1 mest hela tiden. Ja, förutom när jag ringt hitan och ditan.
Då har jag fått upp ögonen för helt andra program också. Så som
Hör och Häpna. Underfundigt och roligt för det mesta. Men det verkar ta slut i september igen. Men så är det väl med saker man lär sig tycka om under sommaren. Jag följde även radiodokusåpan Sommarhuset. Ibland enerverande och jobbigt, men ofta också lärorikt.

I höst antar jag att Spanarna gör comeback. Det blir nog bra i ljuset (eller ljudet) efter Hör och häpna.

Teckenspråk. Och sånt.

Nu till något seriöst:

- Om någon som talar teckenspråk blir av med fyra fingrar, kan han/hon då kommunicera?
- Hur drömmer en dövstum?
- Finns det dialekter inom teckenspråk?

Sjuttonde arbetsdagen - Akademien mailade, det luktar surt.

Satt med en artikel från nio till fem. Kände mig lite som Dolly Parton när jag skrev det där.
Fast jag hade lite mindre bröst än henne. Eller har, om man ska vara korrekt.
(Slänger man om bokstäverna i hade får man nästan symptomet adhd, creepy).
Nu tänker ni säkert "sicken latsvadd, en artikel på hela dagen".
Men jag kan lugna er, jag gjorde fler än så.

Artikeln som låg uppe hela dagen handlade om surströmmingspremiären som går av stapeln imorgon.
Akademien som åsyftas i rubriken är inte Horace lilla gäng utan surströmmingsakademien.
De är förgrymmade på alla butiker som har den sura fisken till försäljning innan premiären.
"Inkompetent tänkande" som ordföranden sa. Så jag besökte butiker. Som naturligtvis sålde fisk.
Det blir nog bra det där.

Sen snickrade jag ihop ett rättgångsreferat utifrån en dom. Sjuuukt svårt (norrländskt u-ljud).
Men jag fick det lite sådär halvt okej ändå. Sen ringde jag polisen. Jag gillar polisen. Det är lite Kopps-feeling.
Sen ringde jag Hällefors. Visst låter det lite som att man ringer till Nya Zeeland eller något annat land som ligger lite avsides från där man bor. Man ser framför sig en farmor eller mormor som är alldeles till sig för att barnbarnet ska resa. Till Hällefors. "Ojojoj, hur ska det gå".

Vad mer hittade jag på... Jo, det har gjorts en kortfilm.
Nu lite gamla nyheter i kortformat. Alltså i klickbara rubriker.

Nej till ny modell för barnomsorg
Stulen bil kraschades i järnvägskorsning
Glass och läsk stals vid café
Ljusare cykelbanor i höst
Dags att boka julsemestern

Anders Gerdin mailade.

Tog tag i saken och mailade chefredaktören för Bladet idag. Herr Gerdin alltså. Hade en fråga angående hemsidan som jag tycker blivit sämre. Jag förväntar mig inget svar,varken i ett mail tillbaka eller i den där spalten han har i tidningen om söndagarna. Men se, han mailade ändå.

Jag befinner mig på semester till den 13 augusti och kan inte besvara ditt mejl.
Kontakta i stället nyhetschefen om du har tips eller frågor.
Och glöm inte att köpa Aftonbladet.

Anders Gerdin, chefredaktör och ansvarig utgivare

Nog för att det är ett automatmail. Men se på datumet, det är det som är poängen i det här inlägget. Jag mailade idag, den 14 augusti. Gerdin skulle alltså varit tillbaka igår. Sicken en va?
Han är allt en slitvarg den där Gerdin. Upp i hängmattan, ner från hängmattan, svara lite på någon fråga, upp i hängmattan, ner från hängmattan, ner i sängen.

Ujuj.

Dagens stund i rampljuset.

Det här är dagens stund i rampljuset för en liten Aftonbladetjournalist.

Vad är det för märkvärdigt med det där?
"Det finns ingen misstanke om brott".
Förlåt, men jag tycker det är hysteriskt kul.

Och har man ett efternamn som är som taget efter en vinjett till ett barnprogram om böcker, ja då kanske man förtjänar att skibent till en "JUST NU"-nyhet.

Universums änglar.

Jag har i flera år varit på jakt efter den isländska filmen Universums änglar, en helt fantastisk film. Men det har varit helt omöjligt att hitta den efteråt. Så är det någon som vet vart man kan hitta den, helst då på dvd, vore jag tacksam.

Originaltitel: Englar alheimsins.

Sextonde arbetsdagen - Polisen, räddaren i nöden.

Ibland har man en sån där dag när inget riktigt vill fungera. Som idag till exempel. Alla mina förmiddagsuppgifter gick ut på att ringa. Antingen var det inget svar eller så svarade de "ring senare". Till dem som inte svarade lämnade jag meddelande på deras mobilsvar. Otroligt dum grej eftersom det låter fånigt att prata in ett meddelande där man ska vara tydligt. Man kan liksom inte lämna ett meddelande på skånska och sen inte prata skånska när de ringer upp. Den journalistiska trovärdigheten försvinner tyvärr.

Men nåja, jag skrev en lång införartikel om Oxhälja (googla din lata jävel), ringde poliser så det stod härliga till. Hade jag fått en krona för varje polis jag pratat med idag skulle jag ha fyra kronor. Det är ungefär vad en banan går på. Men en banan kan väl inte gå?, tänker du nu. Sen ringde jag åklagare, advokater och tingsrätten. Banne mig, det är svårt. Men svårast var ju att ringa en kommunsnubbe och höra vad som hade hänt på dagens möte. De pratar ju inte med bönder på bönders vis om man så säger. Mer som att de pratar med kommungubbar på kommungubbars vis. Fast jag är ju ingen kommungubbe, än mindre en bonde. Men jag skulle föredra att bli pratad med som om jag vore en bonde. Men jag är glad att jag inte är bonde i bland för det verkar knepigt. Med alla EU-bidrag och grödor som kan regna bort eller inte bli nog stora. Alla kor som ska slaktas eller mjölkas. Men bönder får bli tillsammans med bibliotekarier, det har jag sett på film.

Vad mer hände idag? Jo, jag fick reda på resultatet för Filipstadsmetarna som varit på SM. Två femteplatser.

Sen inget av värde. Nu ska jag se Cle
rks 2
.


Jag är beroende.

Det här kan komma som en chock.
Men jag är glad att jag insett mitt eget beroende. Samtidigt är det en lättnad att kunna berätta om det.
Kanske kan det gjälpa andra.
Tack vare att jag upptäckte mitt eget beroende såpass tidigt behöver jag inte söka hjälp.

Det har pågått intensivt nu under den senaste månaden, fast jag har använt det från och till under säkert en tioårsperiod. Men då trodde jag inte att det skulle gå så här långt. Men när man hittar det till ett lågt pris, då köper man mer och intagandet blir högre.
Eftersom jag jobbat den senaste månaden har den största användningen skett just där. Ganska öppet, men jag har kanske fått det att se ut som jag bara använder det naturligt. Ska sanningen fram handlar det om två olika beroenden. Ni ser, jag ljuger lite för mig själv, trots att jag insett allvaret i det.

Det handlar om mitt intensiva användande av russin och Wasa Sandwich. Nu börjar det bli jobbigt att ljuga om att det inte är ett beroende. För varje artikel slukar jag fem nävar russin, varje dag äter jag minst fyra sandwich.
Ska jag ta mig ur det här, eller kan jag stanna kvar? Jag skadar ju ingen annan.

Uppdatering av länkar.

Filipstadsbor ska tävlingsmeta i SM
Äntligen - solen tittade fram
Fritishusinbrott i Nordmark - notis
Skog, ängar och allé - visst är Sutterhöjden en idyll
Ett ton batterie stalls på tippen - notis
Negativt besked för Akvarieteknik
Rally med fina gräsmattor

Missade några länkar men det låter jag vara hänt.

Femtonde arbetsdagen - Nu skulle det ju varit över.

Idag kom beskedet. Det var negativt. Tråkigt. Men det var i alla fall inte skadligt för andra. AkvarieTekniks koifiskar bar på det där herpesviruset som man misstänkte. Nu ska det saneras akvarier och slängas fisk. Så det fick jag skriva om. Ringde en länsveterinär och ägaren till företaget. Thailändaren som hade varit exportör av fisken vill inte alls kännas vid detta scenairo.

Sen ringde jag den trevliga polisen igen och fick material till nya notiser. Jag gillar att ringa polisen.

Sen fick jag göra enkäten. Den handlade om övergången till digital-tv. Det visade sig att alla jag frågade bodde i hyreshus och hade parabol eller kabel. Så jag fick göra om det och leta efter villaägare. Men tänka sig, de hade också parabol eller kabel. Så det blir en trist enkät.
Fick se min Sutterhöjdsartikel i tryck, svartvitt men ändock. Den ser bra ut. Vi ska skicka en till Niklas Strömstedt också. Se gårdagens arbetsdag för information om det.

Hmm, jag ringde till polisen i Hällefors också. Om en bränder i k-märkta hus. Inget nytt på den fronten dock.
Skrev en artikel om ledighet i jul.
Skrev inte en artikel om eldighet i jul.

Sen var det nog inte så mycket mer. Fikade också. Men det gör jag så mycket att det börjar bli ovidkommande att skriva om.

Gud va tråkiga mina arbetsdagar måste verka.

Fjortonde arbetsdagen - Sutterhöjden and back.

Snacka om loj dag. En artikel på tre och fem samt två polisnotiser (och en massa upptagna samtal). Det är dagens arbetsfacit. Skulle ha gjort en enkät också, men jag blev fast i artikeln om Sutterhöjden.


Såhär uttryckte sig Niklas Strömstedt i dagens FT angående byn de passerade på sina packmopeder:
- Ja, Sutterhöjden - det är så idylliskt att de som bor där borde skämmas, deklarerar Niklas Strömstedt.
Klart vi måste ta en tur dit och se vad det är som fick honom att säga så.
Det var fint, visst. Men ja, man är ju van den värmländska naturen.
Pratade med invånare och kortade en del fina ting. Vågade inte gå nära de vilda djuren.

Idag bjöds det på både banankaka och glass. Och jag fick förlängt med tre dagar. Trots den hemska patiensincidenten. Men nu måste jag äta mat. För att ladda om.


Mitt skrivande

Jag har en massa novellidéer i huvet. Men det blir inte så mycket av det.
Så idag på bussen kom jag på att mitt skrivande är mer såhär:

Jag skriver kort och roligt, typ sketchmaterial
lite som en manlig dvärg med läppstift och kajal

Ang. hundar.

Idag reagerade jag på uttrycket "min hund är så snäll, han gör aldrig något dumt".
Alla hundägare använder sig av den. Men ändå händer olyckor med hundar inblandade.
Vem hundar är det kan man fråga sig. Ja, inte är det min.

Trettonde arbetsdagen - 13, it's a magic number.

Det kunde inte ha börjat sämre än det gjorde idag.

I väntan på arbetsuppgifter och chefredaktören satte jag mig och la en patiens. Vilket skulle vissa sig vara helt fel val av aktivitet. Chefredaktören kom och blev, vad ska man säga, inte speciellt glad. Tydligen har jag inte betalt för att spela patiens utan får min lön för att skriva. Jo tack, jag vet. Men när det inte finns nåt att göra klockan åtta på morgonen och chefen inte kan dela ut dagens uppgifter? Nej, inte ens då lägger man patiens.

Resten av dagen försökte jag att hålla en kylig ton. Ja, inte åt de andra såklart. Men jag släppte den kyliga tonen framåt eftermiddagsfikat. Nog för att det var fel av mig att lägga patiens på arbetstid men va fan.

Idag hann jag göra en artikel om koivirus. Galna koisjukan. Nej, så heter den inte. Men det var ju ett kul ord. Utöver den så ringde jag polisen och kollade brt (det är min vecka för sånt), skrev sista snitsen på gårdagens strandbesök. Det visade sig vara en bra dag att besöka en strand. För idag var det mulet, åska, blixtar och regn.
Skrev polisnotiserna, fotade fiskkille och skrev en åtalsartikel.

Jo, och så skrev jag nåt om varghat också. Men den var inte så hård som chefen hade förväntat sig. Ibland undrar man vem det är som skriver artiklarna.

Det bjöds på tårta idag. Jag ahde sagt att det vore ju trevligt med tårta, halvt på skämt, halvt på allvar. De gick på det förra. Men av det som kommer ut ur min mun är 75 procent skämt, 5 procent allvar och resten saliv.

Nåja, två dagar kvar. Imorgon bjuder jag på banankaka. Sen vankas det glass också.

Men buhu.

Släpper man ut sina djur i skogen där vilda djur finns, då får man leken tåla.
Så tycker jag.

Ånej, en varg har dödat min ko.
Ånej, en björn har dödat mitt får.
Ånej, en jägare sköt min tax.
Ånej, en pitbull åt mitt barn.

Okej, den sista var kanske att passera gränsen en smula.
Men släpper man får i skogen, då får man räkna med att björnar tar dem för vita ulliga blåbär. Så kommer det vara tills det kommer en Olle vars mor släppt honom i skogen. Ensam. Bland vilda djur. Som ett får.

Och vad grundar jag nu då detta inlägg i eller på eller vad det nu kan tänkas vara för ord jag söker för att avsluta den här meningen och därmed få en innebörd i den. <--- Lång mening.
Jo,
denna artikel.

Vad hände sen...?

En tanke slog mig här om dagen. Vad hände med "tack för det Televerket"-killen?
Ni vet han i reklamen.

Såhär är min (fiktiva) version av historien.

En dag i slutet av 1992 kallas reklamkillen upp till direktören.

Direktör: Slå dig ner. Vill du ha saft?
Reklamkille: Mmm.
(Direktören trycker på sin snabbtelefon)
D: Ingela, kom in med lite saft till killen. Jo.. Så här är det. Vi ska ju byta namn nu, det känner du till. Vi byter ju till Telia AB. Och vi har kommit fram till att vi inte behöver dig längre. Vi ska ha en ny profil.
R: Nähä
(Killen sörplar i sig saften)
D: Du är inte ledsen.
R: Nää.
D: Men då säger vi så. Här, ta en karamell.

Reklamkillen lämnar kontoret. Han ville inte erkänna att han tyckte det var ett dumt beslut. Ja, han tänkte så. "Dumt beslut". Lite lillgammalt sådär. Dumt för lill och beslut för gammalt. Inombords grät han högt, men det syntes inte när han staplade ut genom Televerkets grind, sugandes på en mintpastill. Vart skulle han nu ta vägen?
Någon familj hade han ju inte. Den var bara skapad av reklammakarna.

Det hade börjat snöa. Det var i slutet av november så det var inte överraskande. Det hade kommit snö tidigare i veckan. Reklamkillen börjar vandra uppåt gatan, funderandes på vart han ska ta vägen. Han funderar på att lifta in till centrum, finna ett billigt hotell för natten. Men han väljer bussen.
När bussen väl kommer har han börjat blöda näsblod. Han stiger ombord, halar upp en näve mynt. Kalla mynt från reklamfilmens värld. Han får en näsduk av chauffören.

Han sätter sig i mitten av bussen. En dam i fyrtioårsåldern börjar prata med honom. En dam med basröst. Hon doftade after shave. Hon frågar vart hon är på väg. När reklamkillen vänder sig om ser han att det är en kvinna, inte en man som han trodde på doften och rösten. Hon presenterar sig som Janne och killen svimmar av.
När han vaknar ligger han i en bädd på Östermalm. Janne är klädd i vanliga kläder. Där finns också en riktig kvinna. Hon presenterar sig som Jannes fru Elisabeth.

Janne ber reklamkillen att inget säga om det där på bussen. Reklamkillen lovar och Janne lovar i sin tur att skaffa ett nytt jobb åt honom. När Elisabeth Malkemyr gått till affären för att inhandla chips, dipp och kolsyrad läsk (sånt man åt i början av nittiotalet) ringer Janne sin vän Carl Edenbratt. Reklamkillen kan inte riktigt höra vad de säger. Senare på kvällen kommer Carl till familjen Malkemyr. Han kollar på reklamkillen och nickar åt Janne.

Janne säger åt reklamkillen att följa med Carl. Han får ett par skjortor och andra kläder av Malkemyrs och knatar iväg med Carl. "Nu ska du få jobba" säger Carl. De beger sig till Plattan a.k.a Sergels Torg. Carl ger reklamkillen en påse med vitt pulver. "Här, sätt i gång". Han visar reklamkillen en man i basker och pipskägg som läser en Dagens Industri. "Gå, nu". Så inleds reklamkillens nya karriär som drogförsäljare.

Åren går. Han faller själv in i beroendets värld. Inkomsterna täcker inte utgifterna. Brott begås. Fängelsevistelser kommer på varandra. Korta men brutala. Kontakter knyts, kontakter bryts.

Idag är det ingen som vet vart han håller till.

Så tror jag det gick till.
Vad tror du?

Tolfte arbetsdagen - Kaffe - man klarar sig inte utan.

Idag var det tänkt att jag skulle ha en kaffefri dag, det höll inte mer än till morgonfikat.
Tror jag verkligen behöver kaffe när jag jobbar. För jag var inte alls på hugget under morgonmötet. Kan ha berott på den dåliga sömnen jag fick under den natt som passerade till idag.
Men jag tog mig till Lesjöfors, intervjuade poeten, fick nästan en fågel i vindrutan och körde sånär på en katt. Därpå svepte jag en kopp kaffe när jag väl var tillbaka till redaktionen.

Något mer uträttat förens efter lunch fick jag inte. Men sen satte jag in en raketspurt som heter duga.
1. Jag skrev texten jag hade med mig anteckningar från Lesjöfors till.
2. Ringde upp en metare och pratade om SM i mete.
3. Ringde en dam och pratade om en spelmansstämma.
4. Ringde polisen.
5. Surfade på brt.
6. Fikade.
7. Besökte en badstrand.

Sen fick jag åka hem. Kaffespeedad.

Nu är det bara tre dagar kvar. Imorgon ska jag besöka en akvariefisksgrossist. Och fotografera en metare.
Och säkert en massa saker till. För det ska ju trots allt ut en tidning imorgon.

En stor tanke.

Det läskigaste som kan drabba någon med klaustrofobi måste vara detta:

Du är ute och går. Alldeles ensam på en öde väg. Inte en människa i sikte.
Din panik växer sig större och större.
För trots att du hela tiden rör dig framåt kommer du inte ur det offentliga rummet.

Elfte arbetsdagen - Ibland bör man inget säga.

Så har sista arbetsveckan inletts.
Den första dagen resulterade i dessa jobb:

Dagens bild - Den togs på Hertig Karls gatan kl 09.55. Den föreställer två bilar vid ett rödljus samt ett pensionärspar i bakgrunden. Det finns inga andra som är ute så tidigt en varm jävla augustidag.

Baronens fasad - Något har hänt med den så förskräckliga fasaden på föredetta Baronen. Detta ställe ligger på Hertig Karls gatan (dagens bild var ju given som två flugor i en smäll). Fick tag på en götegorgare som talde om borgare och bönder. Lite teatergöteborgare ungefär. Gammal proletärteater kan man säga. Han skulle ge huset fjärrvärme och en butik. Kanske med antika saker. Nåja.

En brand i Lesjöfors - Fick tag i räddnignsledaren. Han satt på sjön och metade. Det blev en kortartikel utan bild.

Fem polisnotiser - Slagsmål, rattfylla och sånt där som händer i en småstad med omnejd en helg på sommaren. Eller en helg lite när som helst.

En intervju med en flykting - Hon skrev tillbaka och sa "bättre än så kan det inte bli". Den är fin den texten tycker jag själv. Den riktar sig till Lesjöforsare.

En grej på att det är informationsmöte i Lesjöfors angående asylboendet efter att allt är känt. Det var itne alls märkvärdigt.

Sen var det inget mer tror jag.

Men jag råkade säga att jag sitter och lyssnar på radio när jag jobbar. Man ska nog inte säga allt, för jag fick höra att jag inte är anställd för att lyssna på radio.

Ofrivillig humor i radio.

Ofrivillig humor är ibland den bästa humorn.

Lyssna på Marie Birde i det här programmet,
Stil i P1 
Nu får ni spola fram lite. En kvar kanske.
Men det är det värt.

Lyssna hur hon betonar. Avstavar orden i munnen.
Man blir rörd. Över att någon vågar misshandla ord så.

- - -

Även inslaget från Mjölby är humor.
Lyssna på hela programmet.
Oj oj oj.


Bättre sent än aldrig.

Nu har några fler artiklar hamnat på nätet. Det är mest mysgrejer eller vad man kallar sånt här.
Varför jag länkar är för att ha länkarna i förvar.

Fartfyllda ben fyllde Filipstad
Spännande final i bollflytet
Dåligt med napp i maratonfisket
Svarta ballader fyllde Folkets hus
Ett riktigt sjöslag till helgen

Den senare artikeln signerade jag inte med mitt namn. Den snodde NWT.
Alltid nåt.

Tionde arbetsdagen - En dag i en bil.

Merparten av dagen befann jag mig på resande fot. Först en dryg timme på buss. Sen fotograferade jag ett övergångsställe. Försökte hitta fyra killar i färgglada kostymer som kunde gå över det medan jag fotograferade. Men det visade sig svårt, och när jag tänker efter hade nog blivit lite för mycket brittisk pop och för lite Filipstad.
Därefter, efter misslyckanden i telefon, var det dags för the big tour.

Först Krokbornsparken, Hällefors. Där pågår under helgen NM i yxkastning. Men även i olika sågtekniker. Det låter helspejsat, jag vet. Men de hade kul. Testade att kasta yxa och det är verkligen teknik i det. 75 procent teknik, resten styrka. SVT, SR och NA (tror jag) var på plats. Och lilla jag.
Sen bar det av till Saxå herrgård för att fotografera ett tak. Gissa vem som bor där. Precis, alldeles rätt.
Det gick väl bra tror jag.
Därpå var det dags att ta bilen till Lesjöfors. För att fotografera ännu ett hus. Det var också en bit av en kaka.

Innan jag svängde till redaktionen för att skriva besökte jag bokhandeln och lät Arne läsa sina svar i sommarprofilen. Den snubben kan verkligen prata.

Sen blev det mat och kaffe. Skrivande och fotoinladdning. Pustande och svettande. Russinätanden och vattendrickande. Men sen fick jag åka hem. Snart är det måndag igen. Tack för det.

En ledig dag.

Egentligen skulle jag ha varit ledig imorgon men jag bytte. Det kan te sig underligt men men.
Imorgon ska jag besöka NM i yxkastning och sågning. Det låter väl spektakulert nog? Inte? Faktum är att den tokige dansken kommer också. Han klättrar i träd. Det är allt jag vet. Men folk som klättrar i träd är nog lite tokiga och danskar är tokiga av naturen så detta kan bli supertokigt.

Vad mer bjuder morgondagen på undrar du. Det kan jag tala om. Det bjuds på en fotografering av Arne Stjernlöf.
Allt på under åtta timmar. Då ska det skrivas om yxkastningen också. Det sker i Hällefors så det blir panik! Tur det finns P1 så man kan koppla av i bilen. Bilen som jag redan pajat. Jag råkade köra på en trottoarkant så att en skärm lossnade. Men det löste sig. Tummen upp till alkoholisterna som gjorde mig uppmärksam på att den var av.

Någon kopp kaffe ska det väl hinnas med också. Men det blir tajt.
Men jag gillar att åka dit, till jobbet, till skogen. Till folket.

Ta notis.

Livet är inte alltid en artikel.
Ibland är notismaterial nödvändigt.
Nördväniga är dessa. Vart skulle folket annars hitta informationen?


Torbjörn Säfve besöker en bokloppis

Åtal för innehav av rakkniv

Nionde arbetsdagen - Inte dagen innan den tionde.

Idag gick det lite på tomgång igen. Jag har inte de där superlånga projekten att pyssla med. Och som jag sa till chefredaktören "Jag ser det som att jag får lön för att vara här och dricka kaffe och tar lite skrivraster emellanåt". Jag ska nog vara glad för att hon fattade skämtet. Dagen började annars med att renskriva sommarprofilen med Arne Stjernlöf. Han ska få se sina svar så jag skrivit rätt. Han pratade och pratade och pratade. Sen ringde jag emigrantregistret och frågade vem Jan Hartmann var. Ja, jag slumpade inte ett namn utan han är årets svensk-amerikan. Ingicki inför-texten till John Ericsson-dagen. Vet du inte vem John Ericsson är får du leta upp svaret på typ internet om du har tillgång till en dator med internetuppkoppling.

Sen pysslade jag med en text om linolja, en telefonare samt butiksbesök-för-fotot-samt-pratminus. Linolja är inget man leker med ska jag be att få tala om. Nej, det använder man för att stryka olika tredetaljer. Men i alla fall, oljan kan självantända om man låter indränkta trasor ligga. Kolla här för mer information.

Hmm, vad gjorde jag mer... Förresten, koncernen bjöd på fika idag, det händer varje onsdag.

Jo, jag ringde Poyan Kamiri, huvudrollsinnehavare i filmen Ciao Bella. Han härstammar från Nykroppa. Det var en rolig upptäckt. Så jag klistrade lite med en TT-text. Ringde även Folkets hus i Filipstad. De lyckas nämligen få Sverigepremiärer ganska ofta. Ovanligt för en landsortsbiograf.

Hmm... Bokade en intervju med Kaj från Lesjöfors. Det säger inte så mycket. Jag vet inte heller riktigt vad jag kan vänta mig.

Imorgon är jag dock ledig. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Skulle gärna vilja spela minigolf men det är så tråkigt på egen hand. Lyckades boka en kentbiljett så nu måste jag hooka upp ett boende.

Nu går jag och lägger mig.

- - -

Tillägg.

Mailade Elle en fråga.

I gårdagens NA fanns nämligen inslaget "Ur läsarnas fotoalbum". Där fanns bland annat en bild på en groda med bakgrund som föreställde en sjö eller nåt. Det vi reagerade på var att bilden såg väldigt ihopklippt ut. Så jag mailade och frågade vad NA tänkte när de publicerade den. Nog för att det inte gör så mycket, men det är en slags tävling på samma gång, alltså "Ur läsarnas fotoalbum".

Nog för att Elle inte har nåt med inslaget att göra, men men.

Vissa tyckte också att grodan liknade en padda.