Åttonde arbetsdagen - Campinglivet leker.

Så var den gjord. Den åttonde arbetsdagen.
Den bjöd inte på speciellt mycket. Eller jo, den bjöd på den nya tidningen.
Med min bild på framsidan.
Några artiklar finns dock inte tillgängliga på nätet.

Men dagen innehöll faktiskt lite jobb också. Framför allt ett besök på Munkebergs camping. Det har tydligen gått bra för campingnäringen i alla somamrregn. Tacka tyskarna och holländarna för det.
Sen en införtext om sjöslaget och John Ericssondagen. Samt sommarprofilen med Arne Stjernlöf.
Vad tunna dagarna blir emellanåt. Men vi har ju fikastunderna som förgyller dagen. Idag bjöds det på hembakt sockerkaka, men imorgon bjuder koncernen på brödet.

Nu måste jag laga mat. Är hungrig som en hungrig en.
Det får bli dubbla portioner i tillagningen så en matlåda kan göras. Bara kaffe och sandwich från Wasa blir lite torftigt. Men en låda med 24 sandwich för en Sunnedollar, det är billigt.

Bergmans fem bästa (enligt mig).

Tänkte bara lista Ingmar Bergmans fem bästa filmer enligt mig. Vet inte om det är en inbördes ordning, jag är inte hundra procent säker. Men vi kör ändå.

1. Persona (1966)
- En film som på något sätt satte spår i mitt huvud. Den fick mig att börja skriva på ett annorlunda sätt.
2. Fanny och Alexander (1982)
- En kavalkad i utmärkta skådespelarprestationer. Men se femtimmarsversionen.
3. Trolösa (2000)
- Erland Erland Erland.
4. Det sjunde inseglet (1957)
- Det är en stor klassiker. Allt känner till den, alla vet vad man pratar om, alla har en åsikt.
5. Höstsonaten (1978)
- Ingmar och Ingrid Bergman gör film ihop. Det blir gripande.

Sjunde arbetsdagen - Ingen vila ingen ro.

I en rubrik får man ljuga. Lite. Beroende på vad man är ute efter. Idag är jag inte ute efter något så jag ljuger ändå.
För dagen var trots allt riktigt lugn. Jag färdigskrev om Calle Stjerlöf, knattejogg, bollflyt, maratonfiske och westershooting. Därtill fick jag gå och ta dagens bild. Här kom dagens dilemma.

Eftersom båda bilarna var ute på uppdrag. Rättare sagt: två reportrar var ute på uppdrag, de använde bilarna. Så det blev sagt att jag kunde ta cykeln. Absolut, vem vill inte vara en cyklade reporter med kameran i högsta hugg? Här visade det sig dock att ingen använt cykeln på ett år och att den var tömd på luft. Därtill var pumpen försvunnen. Lata som man kan vara ibland bestämde vi att dagens bild fick bli tagen på badplatsen nedanför redaktionen. Fyra små barn i 14-års åldern badade vilket blev okej.

Fick även förstasidesbilden. Den är grym. Hade den i lördags också. Den var också rolig. Utöver detta fick jag beröm för mitt skrivande. Det värmde ett fruset hjärta.


Det frusna kom efter att Ekot rapporterade att Ingmar Bergman gått ur tiden. Det blev liksom en bubbla som sprack. Man säger ju alltid "allt är möjligt", men det är först nu man inser det. Att allt är möjligt när en legend gick ur tiden. Han fanns ju alltid där. Ute på Fårö. Vad han gjorde där spelade liksom ingen roll. Men man visste att han satt där. Åt popcorn kanske. Kollade på Macken som han sagt är den bästa svenska filmen någonsin.
Nu får man ta och se och se om lite filmer den närmaste tiden. SVT börjar redan ikväll med Smultronstället. Se den. Eller se om den.


Imorgon ska jag göra reportage på en camping. Det kan nog bli bra. Bara det inte regnar. För nu är ju allt möjligt helt plötsligt.


En jobbig morgonvana.

Jag ahr en jobbig morgonvana. Då menar jag varken, duscha, kissa eller äta frukost. Inte ens bädda sängen. Morgonvana är kanske fel också. Det infaller lite när det vill. Nej, jag menar de där minutrarna strax innan man går. När man ska kolla att spisen är av. Att kylskåpet är okej. Att dörren är låst. Det ser ju ganska lätt ut, eller hur?

Men nej nej, det är inte så lätt som det verkar. För mig är det mer såhär:
Spisen-kylen-frysen-spisen-kylen-frysen-spisen-kylen-frysen-spisen-kylen-frysen-dörren. Spisen-kylen-frysen-spisen-kylen-frysen-spisen-kylen-frysen-dörren. Dörren. Dörren. Dörren.

Sen kan jag gå... Oftast i alla fall. Annars får jag göra allt igen.
Sånt här berättar jag över en tallrik filmjölk.

Sjätte arbetsdagen - En världsmästare i stan.

Så har man gjort en söndag i en sömnig stad. Det regnade. Sådär intensivt som det gör i just sömniga städer.
Fast det är klart, innan regnet sken solen och barnen kunde genomföra sin knattejogg torrskodda. Men det var nog inte springandet i sig, utan OLW's ostbågar efteråt som var det stora heliga.
Därtill var det dags för det ärliga bollflytet. Gula, orangeoch gröna bollar skulle försöka komma först in i en hink. Tusen till antalet, en gul vann. Men sen kom det en grön in i hinken men en gul kom ut som tvåa. En dam bredvid mig muttrade "ja, så var det ju inte de kom in". Gula bollar kom även trea och fyra. Så tokigt att det inte ens var kul.

SFK Wasa maratonfiskade. Utan napp. Hallå, det är vuxna människor. Ingen fisk fick de heller. Bara ett par ynkliga mörtar och abborar hade de dragit upp på sex timmar. Då hade de i och för sig ses timmar kvar. 10-12 ska de på sm, man får väl hoppas att det går bättre då. Metarna trodde att braxen skulle ta sig in i det strömmare vattnet lite senarepå kvällen.

Men dagens stora grej var en westershooting i Älvsjöhyttan. Världsmästaren Gene "Evil Roy" Pearcey var på plats. Före detta europamästaren Tommy "Wild Bull" Johansson arrangerade. Hans fru "Miss Allthetime" var också på plats. Alla var klädda i tidstypiska kläder och allt var säkert in i sista detalj. Det plingade och plongade och small när skotten träffade tavlorna. "Det är som en stor familj" var svaret man fick när man frågade vad som var det roliga med westernshooting.

Nåja, så var det med det.
En cola, en drickyoghurt och russin var dagens matsäck.
Tackar-r-r.

Mycket märklig översättning.

Det här är ett humoristiskt inlägg, men det platsar inte i Huumori. För det är inte skapat av mig eller någon annat i Huumorikretsen.

Jag satt och tittade på en repris av Spin City här om dagen. Följande dialog utspelade sig:

Mike Flaherty: Where is the mayor?
Janelle Cooper: He may be in his dressingroom.
Mike Flaherty: ?
Janelle Cooper: Office. 

Den svenska översättning löd såhär:

Mike Flaherty: Vart är borgmästaren?
Janelle Cooper: Han är i sitt omklädningsrum.
Mike Flaherty: ?
Janelle Cooper: Augusti. 

Är det någon som kan förklara för mig hur office kan bli augusti?

Glass: Sandwich.

Glass: 88:an
Pris: 12 kronor
Åts hur: Tillsammans med kaffe framför en konsert med Bo Kaspers på Svt 1.
Hur var glassen: En klassiker som inte blir sämre medåren. Det är samma samma samma, i meningen att det är bra bra bra. Att köpa en 88:an är att köpa sig en glass man vet att man kommer njuta av en stund. Att äta den till en konsert med Bo Kaspers gör inte saken sämre. Om omständigheter för glassätandet spelade in skulle det vara en fullpoängare. Men nu blir det bara nästan full pott. 
Betyg: 4/5

Femte arbetsdagen - Sunes mamma.

Så, då var första arbetsveckan till ända. Ja, det skulle man lätt kunna tro. Men jag ska jobba söndagen också.
Bevaka någon slags westerndag, en knattejogg och bollflytet. Känn på den.

Annars var nog denna arbetsdag den värsta denna vecka. Inte sett till arbetsuppgifter. Utan för att uppgifterna gick så segt. Samt att jag gjorde fel fråga till enkäten. Jag formulerade den helt fel och fick lite skäll för det. Men men. Blev även en tillsägning på skarpen av en äldre man. Han tyckte jag skulle sköta mig bättre när man tar bilder och inte vara i vägen för andra fotografer. Döh! Han jobbar inte för en dagstidning. Jag sa "om man står bakom får man inga bra bilder" sen fortsatte han ta sina turistbilder för dokumentation.

Dagens grej att bevaka var en författarfestival. De författare som var på plats var;
Tove Klackenberg, Helene Tursten, Torleif Styffe, Göran Bryntesson, Gudrun Warnqvist samt Carina Lidbom. Ja just precis, "Sunes mamma".
Hon hade med sig sin lilla hund, Selma. Vilket passade bra, för underrubriken var "i Ferlins andra och Selmas fotspår" (eller nåt i den stilen). Så Carina sa att hon alltid gör i Selmas fotspår. Hunden döpt efter Lagerlöf dessutom. Samtliga författare var trevliga och lättpratade. Fotade Ewa Persson för tredje gången denna vecka.
Filipstad måste framstå som pyttepyttelitet.
Trodde inte det skulle bli någon artikel av det, men det löste sig. Bilder på författare, publik och sådant samt en hyfsad text. Men på bussen hem kom jag på att jag utelämnat en fin bild. Drit og.

Sen efter att den var klar och lämnad till red-korgen, begav jag mig åter till stan och bevakade Calle Stjernlöf när han sjöng Dan Andersson. Fantastiskt bra. Men fantastiskt varmt. Och jag var tvungen att gå innan det var slut. Kollektivtrafik.

Nåja. Veckan har gått snabbt. Två veckor kvar. Tråååkigt.

Fjärde arbetsdagen - En jakt på svar.

Dagens arbetsdag gick så snabbt att jag knappt märkte att jag lämnade hemmet. Uppgifterna för dagen var mest småplock eller vad man ska kalla det. Dessa uppgifter var det i alla fall:
- Göra en grej på att Ikea smyglanserade sin nya katalog med en turné, med stopp i bland annat Filipstad.
- FT frågar. "Blir det bra med Ewa Persson som ambassadör?" löd frågan och jag lyckades skrapa ihop fem svar till slut.
- En blänkare på att Gunnar Lif gigar i Gåsborn kyrka. Jag tänker alltid Ankeborg.
- En notis om en Torpfest i Folkparken Silvergruvan norr om Hällefors.
- En inför-artikel om mineralmässan i
Långban.
- Fota veckans sommarprofil.

Till detta åt jag en pastasallad med Coca-Cola som dryck. Till efterrätt kaffe. Sen de vanliga fikastunderna så klart.

I dagens nätupplaga åter finns dessa artiklar med mig som upphovsman.
Talangjakt lockade stor publik
Unga med talang prisades
Arne Stjerlöf jubilerar som artist

Här finns bilder till andras artiklar
Ewa Persson nya ambassadör (artikeln heter så, grammatiskt fel och allt).

Tredje dagen - Ny ambassadör.

Så var tredje arbetsdagen till ända. Den inleddes med att vara ensam på redaktionen under mer än en timme. Resterande personal var nere och cyklade dressin runt stan. Det var någon slags tävlig. De kom sist i A-finalen. Förbättring mot ifjol, då de kom sist i hela tävlingen. Kan väl säga att jag började klockan tolv idag, men var på plats elva. Så är det med kollektivtrafiken.

Först renskrev jag alla gårdagens jobb. Vid två blev jag skickad till Stora Torget. Där skulle jag bevaka Arne Stjernlöfs show. Men innan dess fick jag rycka in som fotograf vid en prisceremoni. Han som skulle fotografera hade gjort fadäsen att glömma minneskortet på redaktionen.
När det var gjort var det då dags för Arne att beträda scenen. Herr Stjernlöf är även känd som Filipstads Elvis. Vilket han bevisade i andra delen av sin show. Förmodligen kan man läsa den texten på nätet imorgon
Mellan de två showdelarna delades Nalleman-Filipstipendiet ut. Och årets stjärnskott utsågs. Detta fotograferades och resulterade i 800 tecken.

Sedan var det dags at återvända till redaktionen, äta mackor och skriva om Arnes scennärvaro. Sedan stod jag plötsligt utan arbete. Då fick jag uppdraget att göra en telefonare och ringa upp veckans sommarprofil. Hon fick svara på ett antal frågor. Det gick bra och ett foto skall tas imorgon.
Innan jag fick avsluta dagen med att fotografera Ewa Persson (igen!) vid tilldelningen av året ambassadörpris, fick jag renskriva en insändare och tre dikter. Mannen med dikterna hade en handstil som påminner om en tonårstjej. Men dikterna var väl klassen sämre.

Nåväl, dags att slafa. 05.30 ringer alarmet.


Andra arbetsdagen - Man är bara människa.

Så, då var andra dagen till ända och man är hemma. Dagen bjöd på en tur till Nykroppa och Hornkullens silvergruvor. Där skulle det delas ut ett Enok-pris, det går till en eldsjäl från bygden. I år var det Ewa Persson som fick äran att få en pengasumma samt en statyett. Det kan väl bli en lagom trevlig text kan tänkas.
Därefter fick jag bevaka Popkorn på Stora Torget. Vann gjorde Amanda Szeles från Hagfors. Hon framförde Här står jag av Sonja Aldén. Sen fick jag fota ett Linedanceuppträdande också.

Mellan de två "stora" jobben slängde jag i mig lite korv stroganoff och en kopp kaffe.
Kan inte påstå att det var en bra dag i dag.

Här är i alla fall det som publicerades i dagens tidning, som jag ligger bakom. Allt publiceras dock inte på nätet:
Rundvandring för barn i kända fotspår
Barnen skrattade gott åt ankungen

Nej, nu får jag ta och skriva de här jobben innan jag lägger mig. Imorgon ska jag nämligen bevaka Arne Stjernlöfs show, samt se vem som blir Filipstads nye ambassadör efter Anders Eldeman.

Första arbetsdagen - [Obetitlad] blir seriös.

Sen jag bestämde mig för att flytta alla inlägg av humoristisk karaktär till Huumori kommer denna blogg att bli mer eller mindre seriös. Eller "seriös". Hur väl jag kan hålla mig seriös står att se.

Men nu har jag i alla fall börjat jobba. Egentligen semestervikariera, men då det är en form av anställning så kan man kalla det jobba. Det är ett tre veckor långt semestervik på Filipstads Tidning. Det är en liten tidning ute i periferin (Ordvits: Perifer(l)in) av landskapet Värmland. Den täcker faktiskt in en del av Närke. Så ute i skruffset är den. Men den är lite trevlig i det stora hela lilla vanliga.

Idag fick jag besöka Karin Fryxells före detta hem i Filipstad. Där var det i dag sagoläsning av Sotlugg och Linlugg. Det kom så mycket barn att det lilla kapellet Karin byggde blev fullt. Jag lyckades inte fånga de intresserade barnen på bild. Nåja, det var mitt första jobb.
Sen fick jag ta en rundvandring i Filipstads mer centrala delar. En stadsvandring för de små. Och några stora. Tänka sig, jag lärde mig något på kuppen. När den var slut spelades det teater på Stora Torget, Den fula Ankungen. Den skulle mest bli ett foto med text. Och så blev det.

Jag fick även slå Räddningstjänsten en signal efter en brand i Hällefors samt ta veckans bild. Den blev i dag tagen på Coop Extras kundparkering i centrala Filipstad.

Ungefär så var min dag.

Till detta åt jag en hemlagad matlåda med uppstekt potatis, korv och ägg.
Drack två koppar kaffe, en Coca-Cola, en mineralvatten, åt russin samt en Wasa Sandwich som jag fick på rundvandringen.

Femton dagar kvar.

En ny humorblogg (är det tänkt).

Som om två bloggar inte räckte. Nu startade jag en till.

http://huumori.blogg.se/

Tjyvlyssnat på lektionen.

Det är mattelektion.

Läraren: Är det någon som vet vad tre gånger sju är?
(En tjej räcker upp handen)
Läraren: Ja, Lisa?
Lisa: Tjugoett.
Läraren: Det stämmer. Är det någon som vet vad fyra gånger åtta är då?
(En kille räcker upp handen)
Läraren: Ja, Martin?
Martin: Trettiotvå.


Tjyvlyssnat vid vägskälet.

Två engelskspråkiga turister stoppar en lokalinvånare och frågar efter vägen till ett museum.

Turist: How do we come to the museum from here?
Lokalinvånare: You have to go that way and than left.
Turist: Thank you.
Lokalinvånare: You are welcome, have a nice day.
Turisterna (i munnen på varandra): You too.


Tjyvlyssnat i tvättstugan.

En tjej ~20 står och sorterar tvätt och pratar samtidigt med sin kvinnliga vän i samma ålder.

Sorterartjej: När jag lagt i den här tvätten måste vi gå och handla mer sköljmedel.
Vän: Är det slut?
Sorterartjej: Mmm.
Vän: Du kan få låna av mig, så kan vi fika och slipper gå till affären.
Sorterartjej: Va snällt. Och gott.

Tjyvlyssnat på apotek.

En dam i 40-årsåldern står vid kassan och ser upprörd ut. I kassan står en ung kille som verkar sommarjobba.

Dam: Jag har en så dålig produkt hemma som jag köpt här.
Kille: Okej. Vad är det?
Dam: Någon slags bomull, fast fetare. Den går inte alls att smörja in.
Kille: Du menar fetvadd...
Dam: Ja, fetvadd!
Kille: ...den går inte att smörja in...
Dam: Precis, varför saluför ni den då?
Kille: Den är till för att användas vid tätningar och så.
Dam: Vadå? Jag ville ha en hudkräm och valde fetvadd för jag trodde den skulle lena min hud. Får jag byta?

Världen ur sina gängor.

Nu vet jag inte vad jag ska tro på längre. Just nu spelas Army of Lovers på radions P4. Inget konstigt i det. Men, det här är den andra Armylåten på 90 minuter. Vad är det här? Vem av dem behöver pengarna so bad att de ringer P4 och fjäskar in sina låtar? Barda?

Nej. Sånt fjäskande tycker vi inte om. Kommer vi inom ett par år se samma sak från A-teens? Jag är rädd för det.

Tjyvlyssnat under fönster.

En kvinna står i sitt kök och lagar mat.

(Kvinnan visslar på Flottarkärlek)
Kvinnan: Haderian Hadera. Sådär.

Tjyvlyssnat på granngården.

Ett äkta par ~55 står och diskuterar vad som bör göras med gräsmattan.

Mannen: Man kanske borde klippa gräsmattan.
Kvinnan: Ja, det borde du kanske.
Mannen: Ja, jag gör det nu. Eller ska vi äta först?
Kvinnan: Klipp du, så kan du duscha sen så äter vi efter det.
Mannen: Härligt.

Var det såhär det gick till?

Dr Unknown stegar in på sitt jobb. I handen har han något unikt. Något ingen tidigare sett.
Han knackar på hos sin kollega Dr Hansen, väntar på svar och kliver in.

Unknown: Ha, nu har jag den.
Han håller upp sitt föremål.
Hansen: Vad är det där?
Unknown: Ett för oss doktorer unikt verktyg. Något vi saknat länge.
Hansen: Jaha, men vad är det för något?
Unknown: Det är en, håll i dig nu, det är en...
Hansen: Men säg då!
Unknown: En rektaltermometer! Man kan ha den i munnen också.
Hansen: Låter väldigt osmakligt. En rektalprodukt som kan användas oralt. Ohygieniskt dr Unknown.
Unknown: Alltså, man får bestämma vid första användningen hur den skall tas.
Dr Hansen kliar sig i skägget och nickar åt Dr Unknown.
Hansen: Du kan ha något där. Arbeta på en lansering för den.

Var det såhär det gick till när rektaltermometern presenteras för den första utomstående?

Fem Spicegirls som fanns (i bakvänd bokstavsordning).

1. Sporty Spice. Sportig tjej.

2. Scary Spice. Läskig tjej.

3. Posh Spice. Snobbig tjej.

4. Ginger Spice. Kanelig tjej?

5. Baby Spice. Tjej med barnslig utseende.

- - -

Fem mer passande spicenamn.

1. Black Pepper. Inte nödvändigtvis en mörk tjej.

2. White Pepper. Inte nödvändigtvis en ljus tjej.

3. Chili Pepper. Inte nödvändigtvis en het tjej.

4. Green Pepper. Inte nödvändigtvis en utomjordisk tjej.

5. Turkish Peber. En turkisk tjej.

Fem saker du inte tänkt på det senate halvåret.

1. Djungeltrummor. Inte en chans att du tänkt på prylen djungeltrumma det senaste halvåret. Om du är göteborgare har du säkert tänkt på den lilla nöjestidskriften Djungeltrumman. Djungeltrumman är nutidens cello.

2. Blåa kravatter. Jo tjena att du tänkt på dem. Mig kan du inte lura.

3. Din kusins före detta flickväns föräldrar. Jag menar, varför skulle du? Om du har tänkt på dem kanske du borde söka hjälp?

4. Den här listan. Precis.

5. Ike Turner.

Tjyvlyssnat på dövstummas rikskonvent.

I ett av rummet sitter tre killar och pratar om film.
Eftersom de talade teckenspråk går denna tjyvlyssning inte att återge utan att översätta den till svenska.
Och då försvinner tjusningen. Och jag kan inte teckenspråk heller. Så jag vet inte om det var film de diskuterade.


Tjyvlyssnat i Malmö.

Ett kompisgäng ~17-20 sitter på en uteservering. De diskuterar gårdagen. Tror jag.

Kille1: (Ohörbart sludder)
Tjej1: (Ohörbart sludder)
Kille1: (Ohörbart sludder)
Kille2: (Ohörbart sludder)
(Alla skrattar)
Kille1: (Ohörbart sludder)
Tjej1: (Ohörbart sludder)
Tjej2: (Ohörbart sludder)
(Tjej2 och kille2 skrattar)
Kille1: (Ohörbart sludder)

Men försök själva tjyvlyssna på skånska ungdomar!

Inget särskilt.

I dag tog jag mig en promenad i skogen. Eller, skogen och skogen. Det var mer en oasfalterad väg som passarar genom en skog. Så jag satte inte min fot i själva skogen. Jag visste ungefär vart vägen skulle leda mig. Förbi ett galleri, fram till en sjö. Vattnet var fullt av björkfrö. Några åkte båt och fiskade. Någon låg på badklippan och solade. Jag sparkade i en gren i vattnet och vände på klacken.

Nu kan man se gula löv i träden. Jag gillar det.
Nu kommer alla lukter, de som varit gömda nio månader.
Jag gillar det. Man kan andas. Med vissa problem, men ändå.
Gräset börjar bli ofarligt att andas in.
Snart kommer det blåsa och regna på riktigt hoppas jag.
Jag gillar det.

- - -

Tjuvlyssnat censurerar del 2.

Jag skrev ytterligare en kommentar till inlägget hos Tjuvlyssnat.
Den löd "ni raderar kommentarer". Den är nu raderad.

Ja, de har inget med själva inlägget att göra.
Men sidan suger ju.

Tjuvlyssnat censurerar.

Läste det senaste inlägget. Fann det lika okul som vanligt.
Därför kommenterade jag med ett "gäsp".
När jag senare tittade in igen, ja då hade någon raderat min kommentar.
Tjuvlyssnat (eller påhittat som jag kallar den) smutsar ner sitt eget rykte ännu mer.

Tjyvlyssnat på stan.

En pappa och hans lilla son står och ska köpa glass i en kiosk i Karlstad.
Sonen ser inte så intresserad ut. Först.

Pappan: Vad vill du ha för glass?
Sonen: Ingen glass.
Pappan: Vill du inte ha glass alls?
Sonen: Vanilj.
Pappan: Vill du ha nåt på vaniljen?
(Sonen skiner upp som en sol).
Sonen: Choklad!
Pappan (till kassabiträdet): En bägare med två vaniljkulor med chokladsås, tack.

Tjyvlyssnat 1884.

Två män ~ 35 står på ett torg i Stockholm. Den ena ler väldigt mycket.

Man1: Oj du, igår hörde jag en riktigt rolig historia.
Man2: Hursa? Vad handlade den om?
Man1: Den handlar om Bellman.
Man2: Jaha, den. Den kom jag på.
Man1: Är det sant? Du är rolig. Jag gillade det där med grisen.
Man2: Grisen? Vafalls! Det är ingen gris med.
Man1: Klart det är en gris med.
Man2: Berätta den för mig.
Man1: Det var en tysk, en dansk och Bellman. De står utanför en svinstia. De slår vad vem som kan vara där inne längst. Tysken går in och kommer ut efter fem minuter, dansken går in och kommer ut efter tre minuter. Bellman går då in. Sen kommer grisen ut efter en halv minut. Grisen kommer ut. Det är så jävla kul. 
Man2: Men vem äro denna som helt förvanskat min vits? Vill du höra originalet?
Man1: Gärna.
Man2: Till och med länderna är fel. Det var en ryss, en norsk och Bellman. De står utanför Gyllene Freden. Plötsligt tar ryssen upp ett fickur av renaste guld. Är det någon som vill veta vad klockan är, frågar han. Nej, säger de andra två. Tur det, jag hade ändå inte talat om, för uret är mitt. Då tar norsken upp en lussekofta. Är det någon som fryser, frågar han. Nej, det är ju mitt i sommaren säger de andra i munnen på varandra, varpå de slår ihjäl norsken. Bellman får blod på händerna och torkar av sig på ryssens björnrock. Ryssen blänger ont på Bellman men spricker upp i ett leende. De går på in på Gyllene Freden och dricker sig kalasfulla. Eftersom Bellman tål en del så faller ryssen i sömn efter ett tag. Bellman tar ryssens guldur och säljer det. Därpå återvänder han till Gyllene Freden och dricker upp alla pengar.
Man1: Den var inte så kul.
Man2: Så du gillar grisar du? Tidelagsälskare!
Man1: Är det något fel med det eller?


Tjyvlyssnat på Konsum.

Hört i kön till Kassa 2 på Konsum i Borås.
Man ~45 ska betala. I kassan sitter en tjej ~20.

Tjej: Var det bra så?
Man: Nej, jag ska ha ett paket Marlboro. Rött.
Tjej: Så, det blir 296.
Mannen tar upp sitt betalkort.
Man: Kan du ta det på fyrahundra?
Tjej: Ja. Tre hundra, och fyra hundra. Kvitto?
Man: Ja, tack.


17:e oktober - kent returns.

Den 17 oktober släpper den lilla svenska popkvartetten sitt nya alster. Detta har de valt att döpa till "Tillbaka till samtiden". Innan denna skiva kommer bör det släppas en slags singel. Vad denna kommer heta kan man bara gissa. Jag gissar på "Långt tillbaka". Denna gisning grundar sig helt i mina egna fantasier om vad en singel skulle kunna heta.

Förutom att tillkännage att det är en ny skiva på gång, uppger bandet också att det kommer ske en turné under hösten. Man får helt enkelt tacka och ta emot. Att de kommer till min stad förutsätter jag. De bästa kent-spelningarna jag sett har jag sett här.

För mer information:
www.kent.nu.

Lite sånt där festivalsnack.

Då har man gjort sin första festival som journalist. Kan inte påstå att det var så speciellt. Att vara på festival som vanlig besökare är betydligt roligarae tror jag. Eller det kanske beror på vad det är för artiklar man är på plats för att skriva.

Men det jag minns och undrar över från festivalen är detta:

Festivalflaggorna - Är det så att festivalflaggorna är på väg bort helt och hållet? I publikhaven är det tämligen glest mellan dem. Samma sak tänkte jag på i Hultsfred. Är det ungdomarna som är lata, eller vad beror det på?

Marit Bergman - I presstältet hördes flera röster som högt och tydligt uttryckte en negativ åsikt om damens utseende. Ganska dålig stil tycker jag. Hon gjorde för övrigt en ganska oinspirerad spelning, eller var det publiken som var oinspirerad? Det senare var det nog. Det var glest som i en nyplanterad skog framför scenen.

Gratis - I presstältet fick man gratis kaffe, mineralvatten och läskeblask. Man fick också utnyttja vattentoaletten gratis. Alltid nåt.

Langos - Jag åt en langos.

Vapnet - Årets vapen på festivalen var Vapnet. De levererade riktigt fina pärlor och en skön stämning. Övrigt som var bra var Laakso, Bloc Party och Emil Jensen.

Väder och vind - Så mycket vind var det inte. Men vädret var helt okej framt ill eftermiddagen på lördagen. Då kom regnet och förstörde den goda stämnigne som fanns. Men det är sånt man får ta helt enkelt. Det var ju trots allt fint 2/3 av festivalen.

Det var det just nu.

Nu är det jämt.

För några år sedan inhandlade jag ett paket korv. Döm om min förvåning när jag kom hem och öppnande det. Däri låg inte de tio korvar som utlovas på paketet. Nej, det var istället elva korvar.

(Nu känner jag att det här inlägget inte är så kul).

Elva korvar är ju alltid bättre än tio tycker man ju. Länge trodde jag att jag skulle få ha en korv tillgodo på korvförpackarna. Men idag hände det. Jag köpte ett likadant paket korv och öppnade det när det var dagsför mat. Däri låg inte alls tio korvar. Inte elva heller. Utan nio korvar.

Ja, det var liksom grejen.
Nu är vi kvitt, jag och korvförpackarna.
Tack.

Ernst vs. Martin.

Jag är ingen händig man. Visst, jag kan spika lite, borra lite och... spika lite.
Men ändå gillar jag att titta på program som Sommartorpet och Äntligen hemma. Varför? Jag vet inte.
Men det är något med det som får mig att slappna av.
Och när Martin Timell gästar Ernst med det lite svårstavade efternamnet, då vet man att det blir bra tv.
Och bra tv blev det. Lite som ett lågbudgethumorprogram som ändå når toppklass.

Men inte nog med det här. Jag fastnade framför Hell's Kitchen också. Gordon Ramsay är en fantastisk tv-personlighet som går frakt igenom rutan. Dagens höjdare var när en av gästerna ville ha pumpa i sin risotto. I Gordons värld har inte kunden rätt. I Gordons världe gäller Gordons ord. Han erbjud visserligen pumpa men inte på risotton. Utan därbak (varför har inte svenskan ett bra ord för stjärt?). Hackad eller tärnad erbjöd han också.

Men jag klarar inte av av gråmilda program som Extreme home makeover. Där går min manliga gräns.
Men jag gillar Mat-Tina.


Glass: Sandwich

Glass: Sandwich
Pris: 12 kronor
Åts hur: Tillsammans med kaffe framför Hell's Kitchen på TV3.
Hur var glassen: Motivation slår klass. Så enkelt är det. Dess små läckra kex som vid allt för hög temperatur på något sätt smälter ramar in den gräddmjuka glassen. Det är bättre än syltripplar, chokladglass och vaniljkex.
I sammanhanget kaffe och glass kan inget vara bättre än kaffe och sandwich. Inte i glassboxsortimentet.
Kort och koncist. Som en meterlång kontorist.
Betyg: 4/5

Bra citat.

Lotta Schelin i Sportspegeln angående likheten med Zlatan.
"...men det är också många likheter som inte finns".

Likheter som inte finns?

Världens bästa café.

Jag har varit i Värmlandsbro. Men jag såg itne en bro så långt ögat nådde. Men det är inte det som det här inlägget ska handla om. Utan det ska handla om något jag inte trodde fanns. Men nu vet jag att det finns.
Världens bästa café.

Det ligger inte i Värmlandsbro utan i Säffle. En promenadbit bort. I runda slängar en mil. Men bevittnar man en trafikolycka kan man få åka räddningsfordon den biten. Men det är ju inte det som det här inlägget handlar om.
Utan om café
Kafferepet på Sundsgatan. Ett café jag på två dagar besökte inte mindre än tre gånger.

Ska vi ta det från början? Ja, klart man ska det.

Första lördagsbesöket bjud på en slags frukost. Jag valde två smörgåsar à 15 kronor. Då tror man givetvis att det är små limpmackor. Men nej då, inte här. Storleken är uppskattningsvid 25*10 centimeter. Och på dem en massa köttbullar och ost (det ena på den enda och det andra på den... andra). Till detta valde jag en kanna kaffe, som visade sig räcka till fyra (eller var det fem) gammaldags kaffekoppar. Snacka om att man blev mätt.
Just ja. På mackorna (hembakt rågbröd) är det gurka och sallad också. Allt detta gick på 43 kronor. Men håll ut, det kommer mera.

Några timmar senare gjorde vi ett återbesök. Ett mer fikabetonat besök. Resultatet blev efter lite om och men en stor glassbomb och kaffe. Det totala priset? 41 kronor.
Glassbomben innehöll fyra kulor glass även detta: färsk frukt, fruktsås, vispgrädde, maräng, marshmallows,
strössel, chokladsås och ett kex. Efter den var jag ännu mer mätt, för mättheten efter smörgåsarna och kaffe satt fortfarande i. Men det var ju inte slut här. Eller jo, för lördagen var det det. Men det fanns en morgondag.

Värmlandsbro söndag 07.30
Det regnar. Vi har pressat våra huvuden mot tältduken vilket har resulterat i vått hår. Kuddarna är blöta. Det har regnat in. Dags att packa ihop och fara hem. Alla som packat ner ett tält i regn vet hur kul det här. Men det gick snabbt. Värre var väntan på bussen. Att stå/gå i hällregn i 25 minuter är inte kul. Att sen sitta på en buss en kvart gör det inte roligare.

Säffle söndag ca 10.00
Vi har lämnat busstationen bakom oss och satt kurs mot Kafferepet. Längtan efter goda smörgåsar är stor. När vi kommer fram... precis. "Söndag 11-17". Vi ställer ner våra väskor utanför och säger att "det var ju synd". Men kvinnan som bakar allt bröd ser oss. Frågar om vi vill komma in. Kan man neka? Nej, man kan inte.
Vi ställer undan våra våta väskor, torkar av oss på toaletten och slår oss ner. Och det är okej att beställa. En timme innan öppningsdags.
Väljer två smörgåsar (ost/leverpaster) och te. Lika gott som i går. Hur kan man göra så stora smörgåsar så billigt?
När allt är uppätet så slår vi till på en varsin bit sachertårta. Nu är det en man som tar betalt. Han frågar om vi har te kvar? Vi får en kanna till.

När han lämnar över kannan frågar han om vi ska med något tåg senare. Och det skulle ju jag. Och J skulle till tågstationen också. Han erbjuder skjuts. Med förklaringen att han själv inte hade velat gå över hela stan i det vädret.

Mätt, belåten och varm lämnar man Kafferepet. Vare sig det är sol eller regn.

Värt att notera; det finns ett bord fyllt med kakor och tårta. Man får välja som i en buffé. Men man betalar givetvis styckvis.

Nåväl, världens bästa café ligger i Säffle. Det kunde man inte tro. Eller kunde man?

(Vissa omskrivningar av texten kan komma att ske).

Carl Lewis.

Den här sommaren slår jag rekord. I antal besökta festivaler. Nu är det inte så att jag besöker femtioelva stycken. Utan tre. Kanske blir det fyra. Men det är i alla fall rekord för mig.

Men hur kommer det sig att när sommaren börjar fint så blir den dryg mitt i med en massa regn?

Lite kort sådär.

Jag har tänkt på en grej.

Must.

Häromdagen hittade jag en ny dricka i affären. Eller ny och ny. Man har ju sett den till jul och till påska. Kansker till fasta också. Ibland säljer de ut lagret ganska länge. För det verkar som alla blir så mätta på must.
Ja, det var must jag såg. Sommarmust stod det på den.
När jag var mindre, för lääänge sen, så hade vi must. Precis, den hette must. Den kunde man köpa mellan påsk och jul och mellan jul och påsk. För annars fanns det de där helgvarianterna.

(Bonus: jag tänkte nyss på uttrycket "hold your horses" och nu var det nån på radion som sa det).

Tillbaka till musten. Varför kan man inte göra en must som man kan köpa året runt som, kort och gott, heter must?
Så spar man in på etikettryckeriet. Men i och för sig, grejen med julmust skulle försvinna.

Och vem fan dricker cola till julen? Vem ställer den där flaskan med den feta tomten på julbordet?
Usch.
(Om det är någon jag känner som gör detta, du är förlåten).

Det där kallas att rädda sitt skinn!

Som ett litet paket.

Jag har så många textidéer i huvet. En hel novellsamling ligger så gott som klar.
Bara den någongång ville sättas på pränt av mig själv.
Men jag kommer mig inte för att göra det, sätta mig och skriva.
Eller ställa mig och skriva. Eller lägga mig och skriva.

Men jag kan skriva här. Det är synd, att det går någorlunda lätt kan jag tycka.
Fast, kanske kanske, kan det vara en hjälp om jag får upp farten.

De där texterna är mest bilder. Det är som en serie med bara bildrutor som ska bli en text utan bildrutor.
Eller så hittar man någon som är villig att illustrera.
"Stopp och belägg, det finns inga texter än".
Så rätt så rätt.

Chokladen är slut, jag har en artikel att skriva och jag är trött.
Varför är det alltid så?


Nu blir jag rädd.

Jag har alltid sett P3 som en kanal som sprider bra musik.
Men när man tar in "Det var en gång en liten fågel" på spellistan, då blir man rädd.
Förstår de inte vad det kan uppmuntra andra till? Är det sån musik de vill ha?
Någonstans har P3 ett par fel som borde rättas till.
Kanske är det några som ska avskedas. Som musikläggarna, eller musikchefen.
Vad som helst, bara man sorterar bort den musiken ingen egentligen vill ha.

Någon slags filmlista

Det här är en lista som jag fått i uppdrag av Angelica att fylla i. Det är sällan jag gör sådant men jag gör det denna gång, då det handlar om film. Så här står det på hennes sida angående denna lista

"Det är 200 filmer på den här listan. Har du sett över 80 av dem har du inget liv."

[  ] Rocky Horror Picture Show
[X] Grease
[X] Pirates of the Caribbean
[X] Boondock Saints
[X] The Mexican
[  ] Fight Club
[X] Starsky and Hutch
[  ] Neverending Story
[X] Blazing Saddles
[  ] Airplane
Total: 6

[  ] The Princess Bride
[X] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[X] Napoleon Dynamite
[  ] Labyrinth
[  ] Saw
[  ] Saw II
[  ] Saw III
[  ] White Noise
[  ] White Oleander
[X] Anger Management
[  ] 50 First Dates
Total: 3

[X] Scream
[X] Scream 2
[X] Scream 3
[  ] Scary Movie
[  ] Scary Movie 2
[  ] Scary Movie 3
[X] American Pie
[X] American Pie 2
[X] American Wedding
[  ] American Pie Band Camp
[  ] American Pie The Naked Mile
Total: 6

[X] Harry Potter
[X] Harry Potter 2
[  ] Harry Potter 3
[  ] Harry Potter 4
[  ] Resident Evil
[  ] Resident Evil 2
[X] The Wedding Singer
[  ] Little Black Book
[  ] The Village
[  ] Lilo & Stitch
[  ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 3

[X] Finding Nemo
[X] Finding Neverland
[  ] Signs
[X] The Grinch
[  ] Texas Chainsaw Massacre
[  ] White Chicks
[  ] Butterfly Effect
[  ] Thirteen Going on 30
[  ] I, Robot
Total: 3

[X] Dodgeball: A True Underdog Story
[  ] Universal Soldier
[  ] A Series Of Unfortunate Events
[  ] Along Came Polly
[  ] Deep Impact
[X] KingPin
[  ] Never Been Kissed
[X] Meet The Parents
[X] Meet the Fockers
[  ] Eight Crazy Nights
[  ] Joe Dirt
Total: 4

[  ] A Cinderella Story
[X] The Terminal
[  ] The Lizzie McGuire Movie
[  ] Passport to Paris
[X] Dumb & Dumber
[  ] Dumb & Dumberer
[  ] Final Destination
[  ] Final Destination 2
[  ] Final Destination 3
[X] Halloween
[X] The Ring (jag räknar originalfilmen istället) 
[  ] The Ring 2
Total: 4

[  ] Harold & Kumar Go To White Castle
[  ] Practical Magic
[X] Chicago
[  ] Ghost Ship
[X] From Hell 
[  ] Hellboy
[  ] Secret Window
[X] The Whole Nine Yards
Total: 3

[X] Troy
[  ] The Day After Tomorrow
[  ] Child?s Play
[  ] Seed of Chucky
[  ] Bride of Chucky
[X] Ten Things I Hate About You
[X] Just Married
[  ] Gothica
[X] Nightmare on Elm Street
[  ] Sixteen Candles
[  ] Remember the Titans
[  ] Coach Carter
Total: 4

[  ] Bad Boys
[  ] Bad Boys 2
[  ] Joy Ride 
[X] Seven
[X] Ocean?s Eleven
[X] Ocean?s Twelve
[  ] Identity
[  ] Lone Star
[  ] Bedazzled
[  ] Predator I
[  ] Predator II
[  ] Alien V.S Predator
Total: 3

[X] Independence Day
[  ] Cujo
[  ] A Bronx Tale
[  ] Darkness Falls
[  ] Christine
[X] ET
[  ] Children of the Corn
[  ] My Boss? Daughter
[  ] Maid in Manhattan
[  ] Frailty
Total: 2

[  ] Best Bet
[  ] How to Lose a Guy in 10 Days
[  ] She?s All That
[  ] Calendar Girls
[  ] Sideways
[X] Mars Attacks
[  ] Event Horizon
[  ] Ever After
[X] Forrest Gump
[  ] Big Trouble in Little China
Total: 2

[X] X-Men
[X] X2
[X] Spider-Man
[X] Spider-Man 2
[  ] Sky High
[  ] Jeepers Creepers
[  ] Jeepers Creepers 2
[  ] Catch Me If You Can
[X] The Others
[X] Freaky Friday (originalet har jag sett)
[  ] Reign of Fire
[  ] Cruel Intentions
[  ] Cruel Intentions 2
[  ] The Hot Chick
Total: 6

[  ] Swimfan
[  ] Miracle
[  ] Old School
[  ] The Notebook
[  ] K-Pax
[  ] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[  ] Lord of the Rings: The Two Towers
[  ] Lord of the Rings: The Return of the King
[  ] Walk to remember
[  ] Boogeyman
Total: 0

[  ] Hitch
[  ] The Fifth Element
[  ] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[  ] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[  ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[  ] Star Wars Episode IV A New Hope
[  ] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[  ] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[  ] Troop Beverly Hills
[  ] Swimming with Sharks
Total: 0

[  ] Air Force One
[  ] For Richer or Poorer
[  ] Transporter
[  ] Transporter 2
[  ] People Under the Stairs
[  ] Blue Velvet
[X] Sound of Music
[  ] Parent Trap Re-make
[X] The Birds
[  ] The Terminator
[  ] Terminator-2
[  ] T-3
Total: 2

[  ] Empire Records
[  ] SLC Punk
[  ] Meet Joe Black
[  ] Nightmare Before Christmas
[  ] The Silence of the Lambs
[X] Sleepy Hollow
[X] I Heart Huckabees
[X] 24 Hour Party People
[  ] Blood In Blood Out
Total: 3

[X] Thirteen
[  ] Manic
[X] American History X
[  ] Deep Blue Sea
[  ] George of the Jungle
[  ] Canadian Bacon
[  ] How High
[  ] The Jacket
[  ] My little pony 1986
Total: 2

[  ] Road to perdition
[  ] Jesus Christ Superstar
[  ] Rent
[  ] Mulan
[  ] Mulan 2
[X] Lion king
[  ] Lion King 2
[  ] Lion King 3 Hakuna Matata
[  ] Legally blonde
[  ] Legally blonde 2
[  ] Pink Panther
Total: 1


TOTALT: 56