Världens bästa café.

Jag har varit i Värmlandsbro. Men jag såg itne en bro så långt ögat nådde. Men det är inte det som det här inlägget ska handla om. Utan det ska handla om något jag inte trodde fanns. Men nu vet jag att det finns.
Världens bästa café.

Det ligger inte i Värmlandsbro utan i Säffle. En promenadbit bort. I runda slängar en mil. Men bevittnar man en trafikolycka kan man få åka räddningsfordon den biten. Men det är ju inte det som det här inlägget handlar om.
Utan om café
Kafferepet på Sundsgatan. Ett café jag på två dagar besökte inte mindre än tre gånger.

Ska vi ta det från början? Ja, klart man ska det.

Första lördagsbesöket bjud på en slags frukost. Jag valde två smörgåsar à 15 kronor. Då tror man givetvis att det är små limpmackor. Men nej då, inte här. Storleken är uppskattningsvid 25*10 centimeter. Och på dem en massa köttbullar och ost (det ena på den enda och det andra på den... andra). Till detta valde jag en kanna kaffe, som visade sig räcka till fyra (eller var det fem) gammaldags kaffekoppar. Snacka om att man blev mätt.
Just ja. På mackorna (hembakt rågbröd) är det gurka och sallad också. Allt detta gick på 43 kronor. Men håll ut, det kommer mera.

Några timmar senare gjorde vi ett återbesök. Ett mer fikabetonat besök. Resultatet blev efter lite om och men en stor glassbomb och kaffe. Det totala priset? 41 kronor.
Glassbomben innehöll fyra kulor glass även detta: färsk frukt, fruktsås, vispgrädde, maräng, marshmallows,
strössel, chokladsås och ett kex. Efter den var jag ännu mer mätt, för mättheten efter smörgåsarna och kaffe satt fortfarande i. Men det var ju inte slut här. Eller jo, för lördagen var det det. Men det fanns en morgondag.

Värmlandsbro söndag 07.30
Det regnar. Vi har pressat våra huvuden mot tältduken vilket har resulterat i vått hår. Kuddarna är blöta. Det har regnat in. Dags att packa ihop och fara hem. Alla som packat ner ett tält i regn vet hur kul det här. Men det gick snabbt. Värre var väntan på bussen. Att stå/gå i hällregn i 25 minuter är inte kul. Att sen sitta på en buss en kvart gör det inte roligare.

Säffle söndag ca 10.00
Vi har lämnat busstationen bakom oss och satt kurs mot Kafferepet. Längtan efter goda smörgåsar är stor. När vi kommer fram... precis. "Söndag 11-17". Vi ställer ner våra väskor utanför och säger att "det var ju synd". Men kvinnan som bakar allt bröd ser oss. Frågar om vi vill komma in. Kan man neka? Nej, man kan inte.
Vi ställer undan våra våta väskor, torkar av oss på toaletten och slår oss ner. Och det är okej att beställa. En timme innan öppningsdags.
Väljer två smörgåsar (ost/leverpaster) och te. Lika gott som i går. Hur kan man göra så stora smörgåsar så billigt?
När allt är uppätet så slår vi till på en varsin bit sachertårta. Nu är det en man som tar betalt. Han frågar om vi har te kvar? Vi får en kanna till.

När han lämnar över kannan frågar han om vi ska med något tåg senare. Och det skulle ju jag. Och J skulle till tågstationen också. Han erbjuder skjuts. Med förklaringen att han själv inte hade velat gå över hela stan i det vädret.

Mätt, belåten och varm lämnar man Kafferepet. Vare sig det är sol eller regn.

Värt att notera; det finns ett bord fyllt med kakor och tårta. Man får välja som i en buffé. Men man betalar givetvis styckvis.

Nåväl, världens bästa café ligger i Säffle. Det kunde man inte tro. Eller kunde man?

(Vissa omskrivningar av texten kan komma att ske).

Kommentarer
Postat av: Anna

hihi ne de kunde man verkligen inte tro! Va trevligt du verkar haft de!

2007-07-11 @ 10:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback