Prästens lilla kråka - En märklig bit

Har börjat fundera en del över alla dessa barnvisor som finns. Att de är helt ologiska och icke trovärdiga, är det så vi ska lära våra barn att uppföra sig? Välkommen till del ett av svenska barnvisor gås igenom.

1. Prästens lilla kråka
Okej, vad är det för präst som skaffar sig en kråka?
Extraknäcker han som veterinär?
Nej är man präst ska man vara respektabel och inte ha smutsiga fåglar. Varför inte en undulat?

2. skulle ut och åka
Hum? Är inte kråkan en fågel som likt andra fåglar har vingar? Är det prästen som förslöat honom så mycket att han inte kan flyga, eller är han bara en diva? Vart är det en kråka måste åka?

3. ingen hade han som körde
Här skyller jag på prästen igen. Har man skaffat djur måste man ta ansvar för dem. Det är precis som med barn. Och en präst har väl ganska bra betalt att han kan fixa färdtjänst åt fågel (i min version av sången utspelas den i modern tid)?
Om nu inte fågeln kan flyga, kan han inte gå?
Eller är prästen djurmisshandlare?

4. än slank han hit
Så kråkan kan starta en bil själv?
Oansvarigt av prästen att inte installera ett alkolås så det inte går att starta utan att blåsa, jag menar alltså inte att kråkan är full. Fast det kan den ju också vara vid närmare eftertanke, är det därför den inte kan flyga?

5. än slank han dit
Se punkt 4.

6. än slank han ner i diket
Så får historien ett sorgligt slut.
Hur ska prästen nu reagera när han kommer hem, eller var han hemma men orkade inte ge fågeln den skjuts som den krävde? Om det är så kommer prästen få ett helvete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback