Hur man vinner tusen kronor en torsdag i november.

Gå in i en butik som är ombud för Svenska spel. Titta i det lilla häftet för Oddsetspelen. Välj först en match, i det här fallet OS-kvalmatchen i fotboll mellan Danmark och Sverige. Tänk logiskt, Sverige har Lotta Schelin. Sedan kommer du på att det är Karjala Cup också. Och visst slår Tjeckien Finland? Jo, det måste de göra. Finland är i chock. Sverige möter Ryssland i Jönköping. Tack Bengt-Åke för att du retat upp ryssarna, de vinner. Se sedan att Fiorentina möter Elfsborg hemma. Haha... En etta har aldrig varit säkrare.

Därefter studerar du en liten lapp som sitter på väggen. En sådan där experterna tippar sluttecken. De hävdar att Tottenham vinner över Hapoel Tel Aviv borta. Du tror på experterna. Men har du tippat fem matcher kan du väl tippa en till. Experterna tror att Everton vinner nere i Tyskland mot Nürnberg. Återigen går du på experternas tips. Engelsmän är roiligare än tyskar, tänker du.

När du ska lämna in lappen inser du att du inte gillar kassapersonalen i just den här butiken. Istället sneddar du över torget och lämnar in på Pressbyrån. Där ler de i alla fall. Det sammanlagda oddset för de sex matcherna har du ingen koll på. Men som vanligt satsar du tio kronor. När du får spelkvittot i din hand lyder oddset 101,47 gånger pengarna. Du småler för dig själv, det här går aldrig in.

Först ut är en Tottenhamseger. Sen slår tjeckerna finnarna med 3-2, ibland har man tur. Sverige har svårt mot Danmark men reder ut stormen, vinst 4-2. Tre rätt av tre möjliga. Ryssarna spelar ut ett blek Sverige i Jönköping, vinner rättvist med 3-1 och Fiorentina leker med Elfsborg, 6-1.

En match kvar. Lite pirr i magen, det kan gå det här. Trycker in sidan 381 på SVT text ungefär tio minuter kvar i Nürnberg, fortfarande noll noll. Väntar lite, tittar igen. Samma resultat. Väntar lite. Men va nu, 0-2. Måste vara slut nu. Matchen är slut. Du har vunnit 1015 kronor.

Men somna med ett leende?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback